Home Животинки

Животинки

Снег, бели паркови, улици, куќи... слика како од бајките. Зимска идила. Меѓутоа, лесно е да се воодушевуваме на зимската убавина седнати во топлиот дом,...
video

Поранешниот падобранец Вернер Фројнд (79), е водач на група од 29 волци во Германија. Веќе 40 години овој поранешен војник живее меѓу нив во...
video

Иако се чини дека само во цртаните на „Дизни“ е можно различни видови животни да се сакаат и дружат, но куче, зајак и лавче...
video

Неверојатната љубов меѓу животинските видови кои веројатно никогаш не би можеле да ги доведеме во врска, секогаш не потсетува колку малку труд е потребно...
video

Теса била оставена во градското засолниште за кучиња во Лос Анџелес на почетокот на јануари минатата година. Во очајна и ненахранета состојба, кучето требало...

Од пони кои изведува „moonwalk“ до маче кое сака правосмукалки – 2013 година донесе навистина многубројни смешни видео снимки со животни. Ви ги претставуваме десетте...

Документарен филм за човечката суровост наспроти човечката хуманост. За сите последици што ги носи една несовесна и монструозна постапка. Филм за волјата и за...
video

Видеото наречено „Најтажното видео на светот“, ги разбуди емоциите кај луѓето и не натера да се замислиме околу големиот проблем на денешницата – долгото...
video

Проблемот на напуштени кучиња во Босна и Херцеговина добива се поголем медиумски простор, бидејќи здруженијата, љубителите на животни и граѓаните го кренаа гласот против...