Home Регион

Регион

video

Камерата поставена покрај менувачница на булеварот Цар Лазар во Нови Сад снимила несекојдневна глетка. На снимката може да се види маж кој влегува во менувачницата,...

Во Државниот архив на Хрватска се наоѓа список на сите затвореници во Голи оток на кој се наоѓаат имињата на 16.101 затвореници и затворенички,...

Го направив овој филм бидејќи и јас се чувствувам како улично куче, пишува авторот Дамир Јаначек. Овој филм е крик, обид да се спречи патењето...