Home УраКултура

УраКултура

Во Центарот за култура „Антон Панов“ во Струмица вечерва во 20 часот ќе биде изведена претставата „Царот Владислав“, на авторот Борис Јанков, а во...

Струмичанецот Никола Маџиров, е прв гостин годинава во крокодиловата „Куќа за писатели“ во Белград. Тој е 62. автор гостин во таа „Куќа на писатели“. На...

Чувството да настапиш пред седум милиони публика е неверојатно, напиша Џамбо Агушев на својот фејсбук профил, за настапот во Полска, заедно со MarylaRodowicz и групата Terno. Агушев...

Доделени награди за ликовни творби по повод новогодишно божиќните празници од страна на Домот за деца и млади „ Благој Мучето“ Струмица, во соработка...

Синоќа во Центарот за култура „Антон Панов“ – Струмица беше отворена изложбата во рамките на проектот „Урбани уметнички акции“. „Изложбата се состои од повеќе од...

Утре (20.06.2017 година), со почеток во 19.00 часот во НУКЦ „Антон Панов“ во Струмица, премиерно ќе биде изведена претставата „Кралството на Снежана и џуџињата“...

На мулти-медијалниот проект "Македонска вечер", ќе биде отворена изложбата "Порти" од Марјан Ѕин, ќе бидат интерпретирани стихови од стихозбирката "Чудно време" oд Томе Велков...

Во уметничката галерија „Амам“ во Гевгелија, беше отворена изложбата на струмичките сликари Никола Пијанманов, Ване Костуранов, Љупка Галазка Василев и Марјан Ѕингаров. – Уметноста е...

Триесетина ликовни творби на деца работени во природа беа поставени во Домот на АРМ од страна на Домот на деца и млади „Благој Мучето“....

Во соработка со Домот за деца и млади,, Благој Мучето“ од Струмица, оваа изложба на ликовни творби од проектот ,,Цвеќе“ станува традиционална помеѓу двете...