Home Ознаки Статии означени со "ЈПКД Комуналец"

ЈПКД Комуналец

Поради дефект на водоводна цевка на улицата „Гоце Делчев“ од 10 до 15 часот ќе биде прекинато водоснабдувањето на следните улици: „Климент Охридски“ на...

По отстранувањето на дивите депонии и чистењето на повеќе локации во градот, Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ викендов работеше во населеното место Просениково....

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ постави два нови коша на спортското игралиште во основното општинско училиште „Маршал Тито“ во населеното место Муртино. Еден...

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ од денеска почна со достава на барањата за приклучок на канализацијата во населеното место Костурино, која комплетно е...

Согласно програмата за зголемување на јавната чистота во градот, Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ гради еко остров кај детското игралиште на спојот на...

Во рамките на редовното одржување на јавната чистота во градот, Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ и денеска ги миеше булеварите и улиците во...

Вработените во работната единица „Чистота“ при Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ работеа и вчера согласно програмата за одржување на јавната чистота во општината. На...

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ комплетно го уреди плоштадот „Гоце Делчев“ по завршувањето на најмасовната културно – забавна манифестација „Струмица опен фест“. Откако детално...

Плоштадот „Гоце Делчев“ целосно е испразнет од шанковите и сценските реквизити по завршувањето на најмасовната културно – забавна манифестација „Струмица опен фест“. Тоа овозможи...

Екипа на Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ денеска работат на реконструкција на дел од водоводната мрежа. Според информациите  од претпријатието, конкретно се работи во...