Home Ознаки Статии означени со "ЈПКД Комуналец"

ЈПКД Комуналец

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ денеска ја средува трим патеката од Ловен дом до манастирот „Св. Илија“. Вкупно 14 вработени во работната единица...

Вработените во работната единица „Зеленило“ при јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“, денеска, го уредуваа цветниот остров во новото катче на градскиот парк пред...

На 28.02.2016 година (недела), од 8 до 16 часот Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ ќе спроведе акција за вонредно собирање отпад од гранки...

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ работи на оградување на турските гробишта во Струмица. По завршените бетонски работи, денеска почна со поставувањето на металната...

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ во текот на минатата недела, почна со градежни активности за изведба на комплетна комунална инфраструктура на дел од...

Вработените во Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“, работна единица Муртино, вчера и завчера го санираа оштетениот трап на Моноспитовскиот канал во близина на...

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ привршува со есенското хортикултурно уредување на јавните површини во градот. И годинава заради нивната отпорност на ниски температури,...

Екипи на Jавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ денеска го чистат просторот од двете страни на булеварот „Гоце Делчев“, од „Жито Струмица“ кон влезот...

Вработените во работната единица „Чистота“ при Jавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ денеска работеа на просторот околу поранешната дирекција на „Агропромет“. Поради несовесноста на одредени...

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ есенската акција за чистење денеска ја продолжи во населените места Вељуса и Просениково. И во двете места извршено е...