Home Ознаки Статии означени со "ЈПКД Комуналец"

ЈПКД Комуналец

Во вчерашното продолжение на Еко акцијата беа собрани вкупно 110 метри кубни разновиден отпад. Ова количество отпад беше собрано од улиците „Бетовенова“, „Славчо Стојменски“,...

ЕКО акцијата во пресрет на новогодишно – божиќните празници која што ја реализираат  Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ и општина Струмица продолжува утре,...

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ работна единица – Муртино, денеска,  започна со чистење на атмосферските канали во ова населено место. Според информациите од...

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ и по новите снежни врнежи продолжи континуирано рачно и машински да ги чисти улиците и тротоарите во градот....

Повеќе населени места ќе добијат пријатни катчиња за одмор и релаксација, во рамките на проектот кој што го реализираат општина Струмица и Јавното претпријатие...

По континуираното одржување на јавното зеленило и дополнителното хортикултурно уредување во градот, Јавното претпријатие за комунални дејности врши одржување и на јавните зелени површини...

Вработените во работната единица „Чистота“ при јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ почнаа со чистење на поројот „Крушевска Република“. Чистењето со механизација и рачно, започна...

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ денеска ја средува трим патеката од Ловен дом до манастирот „Св. Илија“. Вкупно 14 вработени во работната единица...

Вработените во работната единица „Зеленило“ при јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“, денеска, го уредуваа цветниот остров во новото катче на градскиот парк пред...

На 28.02.2016 година (недела), од 8 до 16 часот Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ ќе спроведе акција за вонредно собирање отпад од гранки...