Home Ознаки Статии означени со "Јосиф Христов"

Јосиф Христов

Синоќа на плоштадот „Гоце Делчев “во Струмица се организираше традиционалната Ифтарска вечера на отворено. Од името на градоначалникот на општина Струмица Зоран Заев, гостите...

Националната Асоцијација за Престижни Академски Граѓани – НАПАГ во Кинотеката на Македонија ја одбележа првата година од своето постоење и по тој повод ги...

Пред Спомен костурницата во месноста „Варници“ кај населеното место Раборци денеска беше одбележана 71-годишнината од Мајската офанзива.   За значењето на офанзивата зборуваше Соња Чурлинова, претседател...

Членовите на Советот на општина Струмица на вчерашната 26-та седница ги усвоија предлог – буџетскиот календар за подготовка и донесување на буџетот на општината...

Во просториите на Домот на АРМ интензивно се работи на преадаптација и ентериерно уредување на сала на Советот на Општина Струмица. Со овој зафат...

Претседателот на Советот на Општина Струмица, Јосиф Христов, донесе Решение за свикување на 26-та седница, која ќе се одржи на први април во 11...

Советот на општина Струмица на вчерашната 25-та седница ги усвои предлог – завршната сметка на буџетот и годишниот извештај на општина Струмица за 2014...

По повод143-годишнината од раѓањето на апостолот на македонското револуционерно движење, Гоце Делчев, денеска пред споменикот на Гоце Делчев на истоимениот плоштад беше положено свежо...

Власта на ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски не дозволува нови вработувања во градинката „Детска радост“ која со години бара согласност, а никако да ја добие,...

Основните и средните училишта во општина Струмица се комплетно подготвени за почетокот на новата 2014/2015го дина, рече денеска претседателот на Советот на општина Струмица,...