Home Ознаки Статии означени со "човекови права"

човекови права

Во најновиот извештај на Амнести интернешнал за состојбата со човековите права во светот за 2014-2015 година, објавен денеска, се вели дека властите во Македонија...

Ѓорги Тасев e претседател на невладиното здружение „Новус“, демонстратор на Универзитетот ФОН, а во слободното време е посветен на своите пасии – работи како...

Законот за спречување и заштита од дискриминација теоретски овозможува еднаквост на граѓаните, но во пракса постои се поголема поделба и нерамноправност во сите пори...

Колку младите ги знаат своите човекови права и дали ги користат механизмите кои ги имаат на располагање, беа дел од прашањата на денешната трибина...