Home Ознаки Статии означени со "честитка"

честитка

Драги мои сограѓани – почитувани Христијани, Една народна поговорка вели: „Кај и да си, за Бадник и Божик  дома да си“.  Се надевам дека ова...

Јазикот, заедно со културата и традицијата, е белег на  себеспознавањето на етничките заедници и дел од идентитетот на народите.  Правото да се учи и...

Секој празник е онолку голем, колку што верниците се подготвени со чиста душа и срце да пристапат кон негово празнување. Затоа, сторете се, најголемиот...

Република Македонија е единствената земја во светот која својот „Ден на Републиката“ го одбележува славејќи два празника одеднаш, два значајни датума од својата историја....

Почитувани сограѓани, верни на Христа Во миговите на искушенија, предизвици, премрежја и заедничко доживување на нашата „општествена Голгота“, време е да им се поклониме на...

Градоначалникот Зоран Заев упати честитка до татарските работници во општина Струмица. „Почитувани театарски работници, денес имате убава причина да ја чествувате Божицата Талија.Денешниот Светски ден...

Веќе осум години младешкиот дух во Струмица успешно ги поместува границите на остварување идеи, вешто ги потхранува подзаборавените човечки вредности и нè учи дека...

Денес е Ваш ден. Денес е ден за славење и почит, но и Ден за цврста решеност да се опстои во борбата за ваша...

Почитувани сограѓани возљубени во Христа, Кога ќе се огласат црковните камбани за да ни дадат до знаење дека е време за големо празнување, да ја...

Почитувани сограѓани – телесно инвалидизирани лица, лица со оштетен вид, лица со оштетен слух, лица со пречки во говорот, лица со менталнa попреченост, лица...