Home Ознаки Статии означени со "ученици"

ученици

Во средното општинско училиште „Јане Сандански“ веќе трета генерација ученици го изучуваат банкарскиот смер. Имајќи ја во предвид атрактивноста на банкарството и неопходноста од...

Во рамките на одбележувањето на детската недела, основното општинско училиште „Маршал Тито“ од Струмица денеска организираше есенски крос за учениците кој што се одржа...

Во рамките на проектот „Јакнење на мултиетничката соработка во општините“, кој се спроведува од општина Струмица во партнерство со Македонскиот центар за граѓанско образование-Скопје...

Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев, прв амбасадор за борба против глад со дипломатски пасош број 0001 и член на дипломатскиот кор на Банката...

Одделението за образование при општина Струмица ги известува родителите чии деца се запишани во прво ооделение дека првиот училишен час ќе  почне утре (01.09.2015г.)...

Во пресрет на новата учебна 2015/2016 година во ООУ „Герас Цунев“- Просениково се реализираат следните активности:Изградба на нови тоалети во состав на училишниот објект,...

Во рамките на проектот „Јакнење на мултиетничката соработка во општините“, кој е финансиран од детската фондација Песталоци од Швајцарија, а се имплементира од општина...

Учениците на екстерното тестирање постигнале просечна оценка од 3,26, покажаа резултатите кои денеска се истакнати во сите основни и средни училишта. Минатата година просечната...

Во трите средни општински училишта заврши првото пријавување и запишување на учениците во прва годна за новата 2015/2016 учебна година во јунскиот уписен рок....

Според објавениот конкурс за запишување на ученици за новата учебна 2015/2016 година, во прва година во трите средни општински училишта во општина Струмица ќе...