Home Ознаки Статии означени со "ученици"

ученици

Во рамките на редовната настава, ученици од седмите одделенија од основното општинско училиште „Видое Подгорец“ ја посетија Територијалната професионална противпожарна единица на Струмица. Тие...

Ликовните творби на тема „Жената во секојдневието“ беа изложени денеска во Домот на АРМ, по распишаниот  ликовен и литературен конкурс од страна на Домот...

Учениците и професорите од музичкото училиште „Боро Џони“ синоќа по седми пат го оддржаа концертот под маски во знакот на Моцарт.Еве како беше на...

По повод Денот на училиштето, учениците и вработените во основното општинско училиште „Видое Подгорец“ подготвија богата програма насловена „Шарената птица на младоста“. На свеченоста присуствуваа...

Учениците од музичкото училиште „Боро Џони“ уште еднаш потврдија дека се најдобри не само во државата, туку и надвор од неа. На меѓународниот натпревар...

Во рамките на проектот за Меѓуетничка интеграција во образованието во основното општинско училиште „Маршал Тито“ од Струмица  се реализираше заедничка  воннаставна активност поврзана со...

Од утрово системот за екстерно тестирање падна, па повеќе од два часа матурантите чекаат во училиштата за да го полагаат тестот, пренесе Телма. Оваа...

Екстерното тестирање ќе го полагаат 19.931 матуранти, според податоците од Државниот испитен центар. Сите пријаветни матуранти ќе полагаат тестови од два предмета, а предметите...

Денеска за околу 270.000 ученици во основните и во средните училишта е прв училишен ден во второто полугодие од учебната 2015/2016 година. Со тоа за...

Едукативно предавање на оваа тема се оддржа  во кабинетот по информатика при СОУУД „Димитар Влахов“ од странана професор Емилија Котеска, со поддршка на Активот...