Home Ознаки Статии означени со "традиција"

традиција

И денеска как и секоо година традиционално се јаде бел фасуљ на струмичкио плоштад. Поп Мите даде  благослов за здрааве на сите шо ќе...

Традицијата, вечерта пред Бадник да се дочека надвор, крај оган, со чашка греена ракија во рацете, со погача, со македонски песни и ора, со...