Home Ознаки Статии означени со "ТППЕ-Струмица"

ТППЕ-Струмица

Во организација на општина Струмица, по иницијатива на МВР-СВР од Струмица во Дом на АРМ во Струмица, во рамките на надлежноста на Локалниот совет...

Пожарникарите на Територијалната професионална противпожарна единица на Струмица се обучуваат за тактичка вентилација на објекти. Обуката ја вршат инструктори од Велика Британија со кои...

Во основното општинско училиште „Маршал Тито“ во населеното место Муртино, се одржа предавање на тема „Противпожарна заштита од природни непогоди и безбедност од најразлични...

Територијалната професионална противпожарна единица на Струмица во изминатата недела имала вкупно 12 интервенции во градот и населените места. Најголем дел од интервенциите и во овој...

Општина Струмица ги известува граѓаните дека во соработка со Територијалната професионална противпожарна единица организира дотур на техничка вода поради најавениот прекин во водоснабдувањето. По една...

Ученици од седмо одделение при основното училиште „Гоце Делчев“ од Босилово денеска ја посетија Територијалната професионална противпожарна единица на Струмица. Тие на лице место...

Територијалната професионална противпожарна единица минатата недела имала само четири интервенции и тоа две за гаснење на запален отпаден материјал и по една за гаснење...

Територијалната професионална противпожарна единица на Струмица се поднови со камера за урбано пребарување. Камерата е донација, доделена  во рамките на операцијата Флорин на Обединетото...

Високите летни температури и некои од активностите на граѓаните кои го одбележуваат овој период од годината, претставуваат потенцијална опасност за појава на шумски и...