Home Ознаки Статии означени со "Студентски пленум"

Студентски пленум

Автобус со студенти од Струмица денеска тргна на протест во Скопје, но пред Штип бил сопрен од полицијата. По извршената контрола, која траела речиси...

Во пресрет на денешниот протест на студентите пред Владата, во целост ви ја пренесуваме песната која се појави на Фејсбук страната на Студентски пленум. Погледни...

Студентите денеска по трет пат ќе излезат на протест да го искажат своето незадоволство против најновите законски измени во високото образование, меѓу кои е...

По свесното прекршување на законите, како и целосното игнорирање на Студентскиот Пленум и на самите универзитети, немањето можност за одржување на јавна дебата по...

Поддршката за македонските студенти се зголемува од ден на ден. Студенти од САД, Германија, Естонија, Русија, Босна и Херцеговина и Естонија преку видео пораки...

Снимката од дрон направена од „Тетреб продукција“ ја покажува огромната колона од студенти и средношколци кои денеска маршираа против предлог одлуката за воведување на...

Студентите денеска во 12 часот по втор пат ќе маршираат против предлог мерката на Владата за воведување државен испит. Тие добија поддршка од многу...

Студентите утре напладне ќе излезат на втор протест против одлуката на Владата за воведување државен испит. Студентски пленум денеска ја најави маршрутата за протестот. Студентите...

Масовната појава на самозаокружување на социјалните мрежи проследено со пораката „Имам свој став! Заокружи ме и мене!“, ја покажува се поголемата поддршка на граѓаните...

Неформалната студентска организација „Студентски пленум“ ги повикува сите студенти вечерва во 18.00 часот на средба пред платото на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“. „Пленумци, дојде...