Home Ознаки Статии означени со "струмица"

струмица

Градот под Царевите кули живее за карневалот. Доказ за тоа е синоќешната незаборавна забава во хотелот Сириус со бројните и оригинални маски, како загревање...

Јас работаах со два грамафона и две плочи. Трета година у гимназијата бех музички уредник на младинска емисија на Радио Струмица. Тва беше 1981...
video

Младинскиот совет направи видео од поголемите проекти што ги имаат реализирано. Еве како изгледа сето тоа во само неколку минути. http://www.youtube.com/watch?v=9ijnVycBQIY&feature=youtu.be

Проектниот тим одговорен за спроведување на проектот „Наследство”, кој работи во три институции во Република Македонија и Република Грција, интензивно ги спроведува активностите од...

Да ја читаш поезијата на Никола Маџиров е како да шеташ по светот со клуч кој одговара на секоја брава. Го отворивме прозорецот на...

Годинава градот Струмица доставил програма до Министерството за култура за организација на манифестацијата „Град на културата 2014“. Освен Струмица, свои кандидатури поднеле и Тетово, Крушево,...

Тврдењето на „Нетпрес“ уште во насловот на текстот, дека Заев ги оштетил државниот и општински буџет, се целосна невистина. Нема штета врз буџетот на...

Околу 940 матуранти денеска го полагаа екстерниот тест во средните училишта во Струмица. Во гимназијата„ Јане Сандански“ полагаа 346 ученици, во техничкото училиште „Никола...

Шо прааш? Арно ја. Ти? Арно... Как си, шо има? Ништо бе, ја... Арно, убаво...Ајде поздрав.. Сичко убаво..

Ни зимските денови не го спречува  да ги грее, как што вика, граѓанте со својта музика и позитивна енергија. Шетајќи  по струмичкото корзо налетааме...