Home Ознаки Статии означени со "совет"

совет

За денеска беше закажано продолжението на 50-та седница, но истата не се одржа.  Советниците од ВМРО ДПМНЕ и Социјалистичката партија ја напуштија седницата. Советот на...

Заменик градоначалникот Костадин Костадинов беше избран за ВД градоначалник денешната седницата. Вака одлучија мнозинството советници на СДСМ, додека пак советниците на ВМРО-ДПМНЕ ја напуштија...

Средношколците од ,,Никола Карев,, од Струмица, во рамките на проектот ,, Општина по мерка на децата,, симулираа работа на Советот на Струмица.  Целта на симулацијата...

Општинскиот Буџет за наредната година „тежи“ 1.163.865.728, односно 19 милиони евра. Истиот е зголемен за околу 5% за разлика од донесениот ребалансиран буџет за...

На денешната 47 седница на општина Струмица со одлука на градоначалникот Зоран Заев, за нов заменик градоначалник е избран Костадин Костадиновски. Костадиновски е  економист вработен...

На денешната седница на Советот на Општина Струмица, советниците донесоа одлука за субвенционирање на дел од надоместокот за приклучување на дистрибутивниот гасоводен систем. Станува...

Општина Струмица и понатаму ќе остане единствената општина во државата без кредитно задолжување. Откажан е планираниот кредит од 43 милиони денари кои требаше да...

„Аутизам – тоа не е збор за плашење, туку дете за сакање“, „Дали треба да бидам третиран?! Да!!! Со третман на почит“, ова се...

Општина Струмица од денеска ја зголеми транспарентноста и отчетноста кон своите граѓани, правејќи ги достапни седниците на Советот и за лицата со посебни потреби.Покрај...

Буџетот на општина Струмица за вториот квартал од 2015 година има реализација од 42 проценти. Кварталниот извештај беше усвоен на денешната 30-та седница на...