Home Ознаки Статии означени со "Совет на општина Струмица"

Совет на општина Струмица

Членовите на Советот на општина Струмица на вчерашната 26-та седница ги усвоија предлог – буџетскиот календар за подготовка и донесување на буџетот на општината...

Во просториите на Домот на АРМ интензивно се работи на преадаптација и ентериерно уредување на сала на Советот на Општина Струмица. Со овој зафат...

Претседателот на Советот на Општина Струмица, Јосиф Христов, донесе Решение за свикување на 26-та седница, која ќе се одржи на први април во 11...

Советот на општина Струмица вчера одржа вонредна седница на која беше усвоен извештајот од процената на штетата од природна непогода – поплава на подрачјето...

Советот на општина Струмица на вчерашната 25-та седница ги усвои предлог – завршната сметка на буџетот и годишниот извештај на општина Струмица за 2014...

Струмица денеска го празнува Денот на заштитниците на градот, „Свети Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици“. По тој повод, Советот на општината во Центарот на култура „Антон...

На денешната седумнаесетта седница на Советот на општина Струмица беше усвоена информацијата за јавната безбедност и безбедноста во сообраќајот на патиштата на територијата на...

Советот на општина Струмица ја одржа шеснаесеттата седница, на која беа усвоени повеќе одлуки, програми и извештаи од неговата надлежност. Усвоени се предлог – одлуката...

Општина Струмица денеска ја одбележа 58-годишнината од раѓањето на трагично загинатиот претседател Борис Трајковски. Претставници на локалната самоуправа, на семејството Трајковски, на јавните институции...

Советот на општина Струмица, на денешното продолжение на петнаесетта седница, донесе решение со кое се констатираше престанок на мандатот на претседателот на Советот на...