Home Ознаки Статии означени со "пролет"

пролет

Пролетта на северната хемисфера почнува утре во 11:20 часот. Во исто време на јужната хемисфера ќе настапи есента.   Првиот пролетен ден во Македонија ќе...

По повод Денот на пролетта и екологијата, во СОУ „Јане Сандански“ се спроведе акција за чистење на училишната зграда, а членовите на Еко одборот...

По повод 21 март, денот на пролетта и екологијата, во организација на велосипедскиот клуб Актив од Струмица денеска се одржа манифестацијата „Со велосипед до...

На северната Земјина полутопка  денеска пролетта започна на 20 март, 15 минути пред полноќ. Во исто време, за жителите на јужната Земјина полутопка започнува есен. Пролетта...

Разиграно, весело,во живописни пролетни бои – вака денеска изгледаа улиците на Струмица, збогатени со прекрасните детски насмевки на учениците од ООУ „Видое Подгорец“. Дечињата, со...

На северната Земјина хемисфера денеска во 17.57 часот почнува пролетта, која ќе трае до 21 јуни. Во исто време за жителите на јужната Земјина хемисфера...