Home Ознаки Статии означени со "Поплави"

Поплави

Поради испуштање на водата од браната „Турија“ кај Струмица, Координативното тело за справување со поплавите апелираше општините Струмица, Василево, Босилово и Ново Село, и...

Домовите и земјоделските обработливи површини во Моноспитово и Бориево се под вода. Жителите кои ја вадеа водата од своите домови велат дека 90 отсто...

Состојбата со надојдената вода во Муртино и во останатите  места во струмичкиот регион е критична. Веќе патниот правец Муртино - Банско е поплавен. Претпладне...

Синоќешните дождови поплавија неколку населени места во струмичкиот регион. Најкритично е во селата Муртино, Просениково и Дабиле,  кои се и најниските населени места. Жителите...

Граѓаните и стручните служби се подготвени за новиот бран на врнежи, најавен од страна на синоптичарите кој се очекува да надојде вечерва. Од општина...

Членовите на Општинскиот штаб за заштита и спасување вчера одржаа координативен состанок во просториите на општина Струмица, а на кој присуствуваа и претседателите на...

До денеска има пристигнато околу 400 пријави од граѓаните,  дел од нив се и за градежни објекти, а околу 20 пријави се за поплавување...

Околу 250 барања за проценки на штетите се поднесени од најпогодените места, Просениково, Сачево, Муртино и Дабиле во струмичкиот регион. Денеска жителите чистејќи ги...

Граѓаните од поплавените места во струмичко револтирани затоа што, според нив, причините  за поплавите повторно се неисчистените речни корита и канали. Велат дека повеќе...

Егејското маало е едно од тесните грла во општина Струмица во кое со години се развлекуваше проблемот со поплавување на куќите. Општина Струмица, деновиве...