Home Ознаки Статии означени со "Поплави"

Поплави

video

Претседателот на комисијата за процена на штети од природни непогоди и други несреќи при општина Струмица, Ацо Ѓорѓиев, денеска, на прес конференција ја информираше...

Неколку жители на село Дабиле денеска излегоа на протест поради проблемот кој го имаат веќе подолг период на регионалниот  пат Струмица – Берово. Со...

Советот на општина Струмица вчера одржа вонредна седница на која беше усвоен извештајот од процената на штетата од природна непогода – поплава на подрачјето...

Комисијата за проценка и утврдување на  висината на штетата настаната од природни непогоди и други несреќи формирана од советот на општина Струмица, согласно законските...

Како што се виде од солидарноста и соработката за време на неодамнешните поплави во Македонија, населението на Балканот сака да негува пријателски врски. Граѓаните од...

Иако водата се повлекува од обработливото земјиште и населените места во струмичкиот регион, дел од општините кои беа зафатени од поплавите се уште немаат...

Општинската комисија за проценка на штети од природни непогоди ја привршува теренската работа во четирите населени места кои беа погодени од неодамнешните поплави, Муртино,...

Половина од обработливото земјиште во Македонија е поплавено, а министерот за земјоделство како да не е од оваа планета, обвинуваат од синдикатот на земјоделци...

Изминативе денови голем дел од земјата беше зафатен со поројни дождови кои оштетија многу домаќинства и земјоделски производи. На граѓаните загрозени од поплавите потребна им...

Дождовите го поплавија и стадионот на ФК Турново, кој денеска личи повеќе на мало езеро. Зелениот терен е покриен со вода.