Home Ознаки Статии означени со "поет"

поет

Струмичанецот Никола Маџиров, е прв гостин годинава во крокодиловата „Куќа за писатели“ во Белград. Тој е 62. автор гостин во таа „Куќа на писатели“. На...

Помеѓу повеќе од 300 пријавени поети од целиот свет на конкурсот за поезија „Il Parnaso - Concorso di Poesia - Premio Angelo La Vecchia“...

Лауреат на повеќе меѓународни награди, книжевен лауреат на Париз за наредната година и член на европско книжевно жири се само дел од годинашните меѓународни...

Во петок, на 25.12.2015 година, ќе биде промовирана постхумно објавената книга поезија ,,Молитвен дом" на поетот Бранко Бјадов. Бранко Бјадов (1939- 2006),  е роден во...