Home Ознаки Статии означени со "патишта"

патишта

Општина Струмица и јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“  интензивно работат на чистење на снегот во градот и населените места ангажирајќи и дополнителна механизација...

„Со првите снежни врнежи, општина Струмица, започна со активностите кои во континуитет се реализираат до денеска, а согласно Програмата за одржување на улиците и...

Зимската служба на Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ од првите снежни врнежи до денеска континуирано е на терен и врши чистење на снегот...

Ви го пренесуваме интегралниот текст: Во планот за живот во Македонија, испланиравме нови 600 километри автопати, 550 километри магистрални и 1.000 километри локални патишта.Само во...

Холандскиот град Ротердам ќе биде првиот град кој ќе користи рециклирана пластика наместо асфалт за патиштата, пишува Гардијан. Материјалите кои ќе се користат се еколошки...

Врнежи од послаб снег се бележат во северните, југозападните, источните и јужните делови од републиката, но не претставуваат пречка за одвивање на сообраќајот. Од  АМСМ...