Home Ознаки Статии означени со "отпад"

отпад

Отпадот не е проблем, туку на него треба да се гледа како на ресурс, рече на прес-конференцијата директорката на Центарот за развој на Југоисточниот...

Во акцијата која се спроведе од шести до 24 декември беа опфатени улиците, јавните површини во три реони во градот  и дивите депонии, а...

Денеска започна поставувањето на контејнери наменети само за стаклен отпад во градот. Овие специјализирани контејнери се поставуваат во заедничка соработка меѓу јавното претпријатие за...

Во заедничка соработка меѓу јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ и фирмата „Пакомак“ од Скопје, одговорна за отпад од пакување, од утре, ќе започне...

По само три дена од кога Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ комплетното ја исчисти дивата депонија на улицата „Ѓорѓи Василев“, граѓаните повторно својот...

По завршувањето на третото издание  на „Струмица опен фестивал 2014“, Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ има полни раце работа. За време на  трите...