Home Ознаки Статии означени со "општина струмица"

општина струмица

Во партнерство со НУ Завод за заштита на спомениците на културата и музеј – Струмица, а финансиски поддржан од Општина Струмица, започна со реализација...

Општинските основни училишта „Маршал Тито“ од Струмица, „Никола Вапцаров“ од Струмица и „Маршал Тито“ од Муртино, се вклучени во нов проект кој се реализира...

Општина Струмица успеа да го продолжи проектот „Лични асистенти на деца со попречености вклучени во редовниот образовен процес“ до крајот на учебната 2016/2017 година....

Во четиридневна посета на општина Струмица престојува делегација од градот  Електростаљ од Московската област на Руската федерација, предводена од заменик градоначалникот Дмитриј Гусев, и...

Вршителот на должноста градоначалник на општина Струмица, Костадин Костадинов, денеска, уште еднаш ја потврди транспарентноста и отчетноста на општината, информирајќи ја јавноста за финансиската...

Од 21 март до 23 април јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ и општина Струмица ја спроведуваат традиционалната акција за генерално чистење на градот...

Според 74 индикатори, општина Струмица е прва општина во Македонија по добро владеење, транспарентност и отчетност според резултатите од проектот „Лотос“ кој траеше повеќе...

Со богата културно-уметничка програма, на сите присутни им беа поделени брошури од кратки приказни со силна порака, произлезени од реализацијата на сите активности од...

Овој Водич се реализираше како последна активност на Центарот на заедницата на општина Струмица за 2016 година, а беше изработен со цел полесно снаоѓање...

Во рамките на Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција во образованието, во Струга се одржа конференција за споделување на добри практики за одржување на...