Home Ознаки Статии означени со "општина струмица"

општина струмица

Во вчерашното продолжение на Еко акцијата беа собрани вкупно 110 метри кубни разновиден отпад. Ова количество отпад беше собрано од улиците „Бетовенова“, „Славчо Стојменски“,...

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски и началникот на Секторот за внатрешни работи – Струмица, Танчо Пројковски со своите соработници одржаа работен состанок на...

Општина Струмица ги повикува граѓаните од месноста Софилар кои имаат имот во овој дел од градот на заедничка средба со претставниците на надлежните служби...

Со свечена и богата програма која што денеска се одржа во големата сала во домот, во организација на библиотеката „Благој Јанков Мучето“, ЕУ инфо...

Во партнерство со НУ Завод за заштита на спомениците на културата и музеј – Струмица, а финансиски поддржан од Општина Струмица, започна со реализација...

Општинските основни училишта „Маршал Тито“ од Струмица, „Никола Вапцаров“ од Струмица и „Маршал Тито“ од Муртино, се вклучени во нов проект кој се реализира...

Општина Струмица успеа да го продолжи проектот „Лични асистенти на деца со попречености вклучени во редовниот образовен процес“ до крајот на учебната 2016/2017 година....

Во четиридневна посета на општина Струмица престојува делегација од градот  Електростаљ од Московската област на Руската федерација, предводена од заменик градоначалникот Дмитриј Гусев, и...

Вршителот на должноста градоначалник на општина Струмица, Костадин Костадинов, денеска, уште еднаш ја потврди транспарентноста и отчетноста на општината, информирајќи ја јавноста за финансиската...

Од 21 март до 23 април јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ и општина Струмица ја спроведуваат традиционалната акција за генерално чистење на градот...