Home Ознаки Статии означени со "НОВУС"

НОВУС

Здружението „НОВУС“ во рамките на проектот „Мрежа од организации за ефикасно активно учество“, кој се спроведува од Фондацијата Метаморфозис во партнерство со Македонскиот центар...

Струмица е транспарентна и отчетна општина, ваква оценка дадоа претставниците на граѓанскиот сектор и медиумите на вчерашната тркалезна маса на тема „Отчетна и транспарентна...

На 03.06.2015 год. (среда) со почеток во 16:30 часот во салата на Советот на општина Струмица во домот на АРМ, во организација на Здружението...

Целта на овој проект е да се дојде до релевантни и сеопфатни податоци за тоа колку граѓаните и граѓанскиот сектор се задоволни од услугите...

Во рамките на проектот „Отчетна, транспаретна и партиципативна општина по мерка на сите“, здружениот „Новус“  организираше настан на кој што беше презентиран проектот, а...

Здружението НОВУС во рамките на проектот „Независноста и објективноста на правосудството во општина Струмица согласно Поглавје 23 - втемелени постулати или предизвик за реформи“...

Здружението „НОВУС“ во рамките на проектот „Независноста и објективноста на правосудството во општина Струмица” организираше тркалезна маса на која што се дискутираше за независноста...

Здружението „НОВУС“ како организација која што делува на локално, регионално и национално ниво и чија што цел е промовирање на европски вредности и политики...

Синоќа во Домот на армија во Струмица, Здружението „НОВУС“ реализираше работилница за младите на тема „Како против говорот на омраза во јавноста - право,...

Здружението „НОВУС“ објави јавен повик за учество на работилница на тема „Како против говорот на омраза во јавноста – право, пракса, примери, решенија“, која...