Home Ознаки Статии означени со "НОВУС"

НОВУС

Водени од потребата за зголемување на ефективноста на инцијативите на граѓанското општество во борбата против нетранспарентноста, невработеноста, загрозената животна средина, недоследната имплементација на легислативата,...

Здружението НОВУС спроведува проект за афирмирање и актуелизирање на алтернативните мерки со цел стимулирање на незатворските мерки. Интересот за оваа проблематика е поттикнат од алармантните...

Во рамките на проект „Запознај ја европската унија – размислувај европски“ којшто е поддржан од општина Струмица, здружението НОВУС го организираше последниот наста, т.е....

Во пресрет на 10-ти декември, Меѓународниот ден на човековите права, здружението „НОВУС“ креираше онлајн кампања за запознавање на граѓаните со нивните основни човекови права,...

Здружението „НОВУС“ во рамките на проектот „Запознај ја европската унија – делувај европски“ кој што е финансиран од општина Струмица, ќе организира јавна дебата...

Здружението „НОВУС“ во рамките на проектот „Запознај ја европската унија – делувај Европски“, спроведува анкета, се со цел да се испита мислењето на граѓаните...

Здружението „НОВУС“ денеска организираше работилница на тема „Запознавање на Европската унија и работата и структурата на институциите на ЕУ“ во рамките на проектот „Запознај...

Здружението НОВУС врз основа на потпишаниот меморандум за соработка со Институтот за комуникациски студии (ИКС) од Скопје овозможува членовите да добијат стипендии за магистерски...

Здружението „НОВУС“, како дел од Мрежа 23 во рамките на завршната конференција што се одржа во Холидеј Ин во Скопје, ги презентираше наодите и...

Истражувањето што го спроведуваше здружението „НОВУС“покажа дека општина Струмица е отчетна и транспарентна општина, стои во соопштението од здружението. „Испитувањето се вршеше на претходно утврден...