Home Ознаки Статии означени со "Никола Маџиров"

Никола Маџиров

Струмичанецот Никола Маџиров, е прв гостин годинава во крокодиловата „Куќа за писатели“ во Белград. Тој е 62. автор гостин во таа „Куќа на писатели“. На...

Лауреат на повеќе меѓународни награди, книжевен лауреат на Париз за наредната година и член на европско книжевно жири се само дел од годинашните меѓународни...

Никола Маџиров е избран за лауреат од областа на книжевноста на градот Париз и Францускиот институт во Париз за 2016 година, и во периодот...

Македонскиот поет Никола Маџиров, ќе настапи на отворањето на најзначајниот поетски фестивал во Британија „Поетри интернешнал“, основан од Тед Хјуз во 1967, кој се...