Home Ознаки Статии означени со "награди"

награди

Започнаа свеченостите со кои општина Струмица годинава го одбележува Денот на заштитниците на градот „Св.15 Тивериополски Свештеномаченици“. Во библиотеката „Благој Јанков Мучето“ беа доделени...

Заврши Европскиот шампионат во спортска ориентација за млади  што овие денови се одржуваше во Струмица и на локалитетот „Суви лаки“ на планината Огражден. Селекцијата на...

Карневалските групи „Ѕвезден град“, ОУ „Герас Цунев“-Василево, „Фантазија“, „Струма“, ОУ„ Герас Цунев“- Просениково, Кико стил,  СОУ„Димитар Влахов“, „Струмички викинзи“ и СОУ „Јане Сандански“, незадоволни...

Жири комисијата вечерва ги објави резултатите на наградените маски од Струмичкиот карневал. При објавуањето на победниците беа присутни и преставници на карневалските групи.  Еве...

Организациониот одбор на Струмичкиот карневал соопшти дека годинешните награди на Струмичкиот карневал ќе бидат доделени вечерва во  НУЦК „Антон Панов“ Струмица. „Поради активности околу свеченоста...