Home Ознаки Статии означени со "награди"

награди

Доделени награди за ликовни творби по повод новогодишно божиќните празници од страна на Домот за деца и млади „ Благој Мучето“ Струмица, во соработка...

Покрај наградата за животно дело по повод празникот на градот Светите Петнаесет Тивериополски Свештономаченици, им  беа доделени и награди на Зоран Спасов во областа...

Големо незадоволство беше изкажено од страна на Организациониот одбор на Струмичкиот карневал кон Министерството за култура и угостителските објекти во Струмица, на денешната прес...

Неговиот тренер Ване Стојанов ја прими наградата поради отсуството на Ристе Пандев, кој е на подготовки во Швајцарија. Стојанов се заблагодари за наградата најдобар...

Викендот што измина беше во знакот на 37-то меѓународно рели и рели крос со теренски возила и автомобили кое што се одржа на патеката...

Вечерва во НУЦК „Антон Панов“ беа доделени наградите за најдобрите карневалски маски. Наградените и вечерва беа маскирани со што ја продолжија традицијата на струмичкиот...

Наградените маски по категории: Категорија А: групна маска со 50 и повеќе лица 1-ва награда: маска со реден број 607 „Феникс“, Мулен руж - Струмица, во...

Во рамките на одбележувањето на детската недела, основното општинско училиште „Маршал Тито“ од Струмица денеска организираше есенски крос за учениците кој што се одржа...

Стручното жири денеска ги објави наградите на Струмичкиот карневал. Доделувањето на наградите согласно програмата е во вторник, во 19,00 часот, пред отпочнувањето на карневалското...

До крајот на месецот секој кој има фотографија од последната едиција на карневалските денови во Струмица може да учествува на конкурсот за карневалска фотографија. Фотографиите...