Home Ознаки Статии означени со "кучиња"

кучиња

Денеска беше спроведена третата акција на заловување на кучиња скитници во општина Струмица во која беа заловени 10 кучиња, а кои согласно Законот за...

Париз мезе бар, Винил и Радио бар се угостителските објекти во Скопје кои на температурите под нулата ги отворија своите врати за бездомните кучиња...

Кога нема со што да се занимаваат луѓе кои немаат работа во текот на денот, најлесна работа е да се седи пред компјутер и...

Здружението на граѓани – Друштво за заштита на животните „Фауна“ реализира проект за заштита на бездомни, диви и домашни животни, поддржан со средства од...

Од крајот на минатиот месец кога почна да се реализира хуманиот третман на кучињата скитници, на територијата на општина Струмица извршено е заловување на...

На натпреварите кои се одржаа во Избург, Австрија и Холандија пред два месеци, во конкуренција на 120 дресери од повеќе европски земји, Македонецот Тони...

Фотографијата на две кучиња,кои прегрнати позади решетки во прифатилиштето чекаат на евтаназија, се прошири на интернет откако една група за спас на животните ја...

Општина Струмица ги известува граѓаните дека од понеделник (13.07.2015г.) ќе започне со стручен третман, односно, заловување  на кучињата скитници и нерегистрираните кучиња, а согласно...

Општина Струмица заедно со ветеринарната клиника „Анри Вет“ од Стојаково, ќе ги заловуваат кучињата-скитници од улиците на Струмица. Тоа значи дека истите ќе бидат...

На местото каде претходно бил паркиран овој автомобил, лежело куче. Меѓутоа, возачот решил токму таму повторно да го паркира својот автомобил и му удрил...