Home Ознаки Статии означени со "крст"

крст

Денеска од водите на базентот во Аквариус со крстот во рака излезе Кире Гошев, но сепак среќникот повторно е Лазо Котуровиќ. Како што истакна...

Како што вели среќникот по четврти или пети пат веќе го фаќа крстот во Струмица. Котуровиќ истакна дека се фрла по крстот заради здравје...

Во 12:00 часот светиот крст ќе биде спуштен во водите на базенот Аквариус. Оној што ќе се удостои да го фати крстот, треба претходно...

Во градовите и населените места ширум Македонија денеска се одбележува водици со фрлање осветени крстови во околните води. По повод фрлањето на крстот, на попот...

Струмичанецот Лазо Котуровиќ, попознат какоЛазо Д'лгио,  беше најсреќен меѓу лицата кои денеска се фрлија по осветениот крст фрлен во базенот „Аквариус“. Градоначалникот на општина Струмица,...

Православните верници во Македонија денеска слават еден од најголемите христијански празници Богојавление Христово, празник кога според верувањата во водите на реката Јордан бил крстен...

По десетина минути барајќи го крстот во водите на базенот„ Аквариус“ во Струмица, светиот крст го извади 23-годишниот  Иво Јонков, од  Република Бугарија. Од...

Оние кои што сакаат да го фатат крстот на водици во водите на базенот Аквариус, ќе мора да бидат на возраст од 13 до...