Home Ознаки Статии означени со "изложба"

изложба

Доделени награди за ликовни творби по повод новогодишно божиќните празници од страна на Домот за деца и млади „ Благој Мучето“ Струмица, во соработка...

Синоќа во Центарот за култура „Антон Панов“ – Струмица беше отворена изложбата во рамките на проектот „Урбани уметнички акции“. „Изложбата се состои од повеќе од...

На мулти-медијалниот проект "Македонска вечер", ќе биде отворена изложбата "Порти" од Марјан Ѕин, ќе бидат интерпретирани стихови од стихозбирката "Чудно време" oд Томе Велков...

Во уметничката галерија „Амам“ во Гевгелија, беше отворена изложбата на струмичките сликари Никола Пијанманов, Ване Костуранов, Љупка Галазка Василев и Марјан Ѕингаров. – Уметноста е...

Триесетина ликовни творби на деца работени во природа беа поставени во Домот на АРМ од страна на Домот на деца и млади „Благој Мучето“....

Во соработка со Домот за деца и млади,, Благој Мучето“ од Струмица, оваа изложба на ликовни творби од проектот ,,Цвеќе“ станува традиционална помеѓу двете...

Ликовните творби на тема „Жената во секојдневието“ беа изложени денеска во Домот на АРМ, по распишаниот  ликовен и литературен конкурс од страна на Домот...

Четворицата струмички  ликовни уметници ги наполнија просториитe  на НУ Завод и Музеј Струмица, со отворањето на заедничката изложба „Пресек“. Љупка Галаска-Василев, Марјан Ѕингаров, Ване...

„Пресек“ е заедничка изложба на четири ликовни уметници од Струмица, Љупка Галазка Василев, Никола Пијанманов, Марјан Ѕин и Ване Костуранов. Изложбата ќе биде отворена...

Во понеделник, 1-ви август, со почеток во 20:00 часот во уметничката галерија при НУЦК „Антон Панов“ во Струмица ќе биде отворена четвртата изложба на...