Home Ознаки Статии означени со "ДИК"

ДИК

Исто За 24Струмица, ВИП личности на неделата се членовите на ДИК, а фото на неделата е  фотографијата на Александар Дојранлиев. Покрај бонуси и плати плус кои...

Уште еден кој не е толку паметен, ама истиот се надева дека ќе дознае зошто е пред ДИК. А, еве го првиот кој не беше...

Синоќа за време на протестите на поддржувачите на ВМРО-ДПМНЕ пред Државната изборна комисија, која одлучуваше по приговорите на партиите за изборите, на социјалните мрежи...

Државната изборна комисија (ДИК) денеска на јавна седница со почеток во 11часот треба да ги разгледува и да одлучува по поднесените приговори на СДСМ...

Откако на социјалните мрежи се објавуваат наводни податоци за резултатот на гласањето во затворите од Државната изборна комисија велат дека се работи за чиста...

Граѓанската акција „Ние одлучуваме!“ отвори бесплатна СОС линија на која граѓаните се охрабрени да се јават и да ги пријават предизборните нерегуларности, притисоци врз...

Министерот за внатрешни работи и генерален секретар на СДСМ, Оливер Спасовски, при неговата денешна посета во Струмица порача дека фер и демократски избори може...

Државната изборна комисија денеска во 16 часот ќе одржи јавна седница на која ќе ги разгледува примените известувања од граѓаните, а кои се однесуваат...

Не стивнуваат реакциите на социјалните мрежи откако вчера ДИК ја објави веб апликацијата за проверка на листата на гласачи во Избирачкиот список. Граѓаните сами почнаа...