Home Ознаки Статии означени со "деца"

деца

Дечиња од Струмичката епархија во пресрет на големиот христијански празник Божик и негувањето на традиционалните обичаи, ја испееја коледарската песна „Вечниот бог“, во општинската...

Кучето кое ги нападна децата синоќа во Ново Лисиче е конечно заловено и процесирано во стационарот Вардариште. Им благодариме на граѓаните за помошта“, известија...

Срдечна средба и дружење за паметење се случи денеска во кабинетот на вршителот на должноста градоначалник на општина Струмица, Костадин Костадинов со претставниците кои...

По само десет дена од обновувањето на детското игралиште во големиот градски парк, денеска, вработените во Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ забележаа дека...

За градоначалникот Зоран Заев и општина Струмица, децата секогаш биле на врвот на приоритетите. Посебно здравјето и квалитетот на живеење на децата во детските...

Во преполната сала на „Сент Џорџ“, најмалите и најубавите, маскирани во своите омилени ликови се смееја, пееја и дружеа, означувајки го почетокот на струмичкиот...

И додека повеќето добро се сеќаваме на аудио касетите и дискетите за компјутери, за денешните деца тоа се навистина непознати поими. Постои голема можност вашето...

Група деца од Моноспитово, Муртино, Градашорци и Струмица организирана од Евангелската црква ја посетија Територијалната професионална противпожарна единица на Струмица. Децата на лице место...

Децата кои што се на болничко лекување во детското одделение во јавната здравствена установа „Општа болница“ во Струмица, добија новогодишни пакетчиња од страна на...

Се надевам дека оваа година, еве кога денеска се усвојува и буџетот, ќе можеме да се израдуваме доколку советниците изгласаат дополнително инвестирање во паралелките...