Home Ознаки Статии означени со "граѓани"

граѓани

Општина Струмица од утре започнува со санација на потпорниот ѕид на улицата „Првомајска“. Поради изведување на градежните активности ги известува граѓаните кои живеат на...

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ и по новите снежни врнежи продолжи континуирано рачно и машински да ги чисти улиците и тротоарите во градот....

По првата форумска сесија, одржана на 18. ноември,  општина Струмица во соработка со Центарот на заедницата на општина Струмица, утре вечер ќе ја реализира...

Продолжуваат протестите во Струмица за оставка на претседателот Ѓорге Иванов, против одлуката за аболиција и за откажување на изборите на 5 јунипродолжуваат протестите во...

Под мотото „Слободни избори – криминалците во затвор!“, граѓаните на Струмица денеска повторно ќе излезат на протест за да побаараат оставка од претседателот Ѓорге...

Денес 16 април 2016 година (сабота) во 18:00 часот пред старата полиција (мал градски парк) ве повикуваме на мирен граѓански собир на кој заедно...

Ќе бидеме на располагање секој ден од 11:00 часот до 19:00 часот, за да може граѓаните  да извршат проверка или да добијат било какви...

Во јануари биле доставени вкупно 126 пријави од кои решени се 115 пријави, а останатите 11 пријави се во процес на решавање, бидејќи за...

Минатата година биле решени вкупно 1.630 проблеми на граѓаните преку општинскиот сервис „Систем 48“ од вкупно доставените 1.762 пријави. Останатите 132 пријави се во...

Вкупно 173 пријави од граѓаните биле доставени до општинскиот сервис „Систем 48“ во текот на месец декември минатата година. Од нив решени се 151...