Home Ознаки Статии означени со "вандали"

вандали

Засега непознати сторители искршиле повеќе жардинерии на плоштадот „Гоце Делчев“ во Струмица. Утрово на повеќе места на плоштадот беше расфрлена уништената урбана опрема и...

Вандалското кршење на канделабрите  не е единствената загрижувачка појава во големиот градски парк во Струмица. Често пати мета на несовесни граѓани се и заштитните...

Непознати сторители искршиле кафемат поставен пред тату студио близу центарот на градот. Кафематот е целосно искршен и од него се извадени деловите,а потоа расфрлани...

Урбаната опрема во големиот градски парк повторно беше мета на вандалско однесување од страна на непознати сторители. Вандалите искршиле уште една канделабра, трета за...