Home Струмички маабет

Струмички маабет

Јас работаах со два грамафона и две плочи. Трета година у гимназијата бех музички уредник на младинска емисија на Радио Струмица. Тва беше 1981...

Ја шанса за да се фате последнио воз. Поубава можност за ергеенте и момите у Струмица здравее. Тва го можат само „генијални“ градоначалници. Дават...

Шо прааш? Арно ја. Ти? Арно... Как си, шо има? Ништо бе, ја... Арно, убаво...Ајде поздрав.. Сичко убаво..

Ни зимските денови не го спречува  да ги грее, как што вика, граѓанте со својта музика и позитивна енергија. Шетајќи  по струмичкото корзо налетааме...