Home Струмица Њуз

Струмица Њуз

Првачињата при општинското основно училиште „Видое Подгорец“,  по повод Новогодишно божиќните празници подготвија богати програми во кои го покажаа својот талент и своето знаење....

За седум отсто ќе биде зголемен буџетот на општина Струмица наредната година, од кои 48 отсто од парите во Буџетот за 2018 , општината...

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, беше меѓу посетителите на промоцијата на проектот „Учење транслација, ротација, симетрија со користење дигитално ЦД и од истото...

ЛЕД телевизори и клуб маси беа донирани денеска во градинката „Детска радост“ Клон 2, од страна на Јавното претпријатие „Паркиралишта Струмица“. Директорот Митко Бујуклиев, истакна...

Учениците и вработените во основното општинско училиште „Даме Груев“ од населеното место Куклиш, денеска, го одбележаа патрониот празник. Почитувајќи го празникот и поддржувајќи го...

Јазикот, заедно со културата и традицијата, е белег на  себеспознавањето на етничките заедници и дел од идентитетот на народите.  Правото да се учи и...

По целосното завршување на неопходните подготовки, денеска, започнаа градежните работи за санација на поројот, односно, потпорниот ѕид на улицата „Првомајска“ кој пред дваесетина дена...

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски го нанзначи новиот директор на ЈП „Паркиралишта Струмица“, Митко Бујуклиев кој е дипломиран економист. Инаку, Бујуклиев доаѓа на...

Почна да функционира пречистителната станица во Струмица изградена со средства на ЕУ. Станува збор за станица во која e инсталирана најсовремена опрема за пречистување...

Кривична пријава против O.Х (35) од Струмица поради постоење основано соменение дека сторил две кривични дела „силување“, поднесе секторот за внатрешни работи Струмица до...