Home Струмица Њуз

Струмица Њуз

Потпишан е договор за доградба на системот за водоснабудвање во селото Старо Коњарево. Договорот го потпишаа градоначалникот на општина Ново Село, Блажо Велков и...

Преку општинскиот сервис „Систем 48“ во 2013 година биле решени 1.066 проблеми на граѓаните. Со тоа, овој сервис потврдува дека граѓаните ја стекнаа неговата...

Модното  ателје „Дизајн Лимпија“, детскиот креативен центар „Ѕвезда“ и невладините организации „Хуманост“ и „Свет на различни, а еднакви“, како и граѓани што сакаат да...

Пензионерска интернет академија  - „Потег на годината“ На почеток ќе ги учат основните вештини во работењето на интернет, а подоцна, ако ги служат годините, ќе...

Зомимак-М го победи косовски Пеќ Во пријателскиот натпревар струмичките ракометари го совладаа тимот на Пеќ од Косово со 34-24. Гостинската екипа беше конкурентна на теренот...

Тврдењето на „Нетпрес“ уште во насловот на текстот, дека Заев ги оштетил државниот и општински буџет, се целосна невистина. Нема штета врз буџетот на...

Околу 400 лица во Струмица ги посетиле  своите маични лекари со симптоми на грип, а дел од нив ја примиле и терапијата тамифлу. Минатата...

Бев вџашен, не ми се веруваше, дека тоа се случува. Кога отидов на аеродромот се прашував: Сигурен ли сум дека тоа е летот за...

Кирил Колев ја понесе титулата најдобар голман на Мајнет Купот во Словачка каде ракометарите на Зомимак-М го освоија третото место. Во двата дена струмичките...

Околу 940 матуранти денеска го полагаа екстерниот тест во средните училишта во Струмица. Во гимназијата„ Јане Сандански“ полагаа 346 ученици, во техничкото училиште „Никола...