Home Шаренило

Шаренило

Недела на Жената во Хотел Вила парк! Посети  го Вила Парк од 1 ви – до  8 Март и учествувај во наградната игра –...

Прекрасната карневалска група од Русија настапи на детскиот карневал пред големиот број на дечиња кои беа маскирани во различни маски. Уживајте во настапот на гостите...

Малку е збунувачки на кој начин колата се подава. Дали газдата на автомобилот сака нешто друго да каже или можеби политичката ситуација зема замав...

Карневалските празнувања во Струмица оваа година ќе се одржат од 22 февруари и ќе започнат со детскиот маскенбал, а ќе завршат на први март...

За прв пат во Македонија ќе имаме прилика да присуствуваме на скијачко трчање и биатлон. Организатор и покровител годинава е „Македонија Пат“, а патеката...

Ледена планинска идила, деновиве, може да се забележи на Габровските и на Колешинските водопади, на планината Беласица, во близина на Струмица. Водопадите се целосно оковани...

Денеска во општина Струмица, членовите на детскиот хор при Струмичката Епархија ја изведоа божиќната песна „Вечниот бог“, а по повод големиот христијански празник –...

Традиционално на крајот и од оваа година, синоќа, во Центарот за поддршка на лица со интелектуална попреченост се одржа предновогодишна забава на која присуствуваа...

Уште еден кој не е толку паметен, ама истиот се надева дека ќе дознае зошто е пред ДИК. А, еве го првиот кој не беше...