Home Шаренило

Шаренило

Во рамките на посетата на делегација од градскиот округ Електростаљ од Московската област на Руската федерација на општина Струмица, синоќа, во салата на музичкото...

Во струмичката котлина, под планината Беласица, се наоѓа Моноспитовското блато. Место во кое треба да се почувствува мирисот на папратот и трската, да се...

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ започна со изградбата на фитнес зоната во големиот градски парк, веднаш до обновеното детско игралиште. Зоната опфаќа површина...

Над селото Габрово во близина на Колешинскиот и Смоларскиот водопад на планината Беласица, се наоѓаат Габровските водопади. Ние денеска уживавме во убавините, па ви...

Без коментар!!! Сепак вие можете да го споделите вашето мислење за Македонскиот јазик или пак за МакедонскиЈот.

Без коментар!!!

Уживајте во убавините на природата.

Покрај тоа што возењето велосипед е здраво, тоа е економично и да не спомнуваме колку придонесува за зачувување на природата. Во продолжение прочитајте пет причини...

ФК Беласица зема се поголем замав кон пласман во повисок ранг. Покрај одличните услови со кои располага клубот, моменталните резултати и добрата игра на...

На патот Штип - Радовиш поточно на три километри пред Радовиш, е поставен косач кој предупредува на внимателно возење.