Home Шаренило

Шаренило

„Се клаце“, „Внимавај, расклатени плочки“, „Не гази со високи штикли“, „Внимавај, општествена неодговорност!“… се дел од натписите кои „изникнаа“ на плочникот на централниот плоштад...

И после неколку денови кружат статуси од одредени примитивци по социјалните мрежи, од страна на надлежните институции нема никакви санкции. Во нормална држава ќе...

Скокнете во светот на веселата и волшебна глина! Запливајте во шарените води на нашата живописна Jumping Clay глина и растеретени од училишните обврски, ослободете...

Ниската сообраќајна култура на возачите веќе подолго време создава сериозни проблеми на пешачките зони во градот. Узурпирани тротоари од моторни возила и ограничен простор...

Денеска со  десетина автомобили и знамиња низ струмичките улици се бранеше Македонија. Тврдокорно, како што си личи. Фотографијата ни ја испрати читател.  

Во рамките на посетата на делегација од градскиот округ Електростаљ од Московската област на Руската федерација на општина Струмица, синоќа, во салата на музичкото...

Во струмичката котлина, под планината Беласица, се наоѓа Моноспитовското блато. Место во кое треба да се почувствува мирисот на папратот и трската, да се...

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ започна со изградбата на фитнес зоната во големиот градски парк, веднаш до обновеното детско игралиште. Зоната опфаќа површина...

Над селото Габрово во близина на Колешинскиот и Смоларскиот водопад на планината Беласица, се наоѓаат Габровските водопади. Ние денеска уживавме во убавините, па ви...

Без коментар!!! Сепак вие можете да го споделите вашето мислење за Македонскиот јазик или пак за МакедонскиЈот.