Home Инфоград

Инфоград

Струмичкото Кале или Царевите кули, е тврдина од 11 век која се наоѓа над градот Струмица. Царевите кули се издигаат над југозападната периферија на Струмица...

Надалеку познатиот Струмички карневал од година во година плени со својата убавина во градот под ѕвездите. Овој пагански обичај своите корени ги влече од далечното...

На домашната сцена не е во преден план, но на интернационалната ја фузира хаус и технохаус музиката во своите настапи. Младиот струмичанец DЈ Nick Fay...

Еве што нудат дел од струмичките клубови и кафулиња.Во клубот Маф Маф вечерва „Deep Tech Pumping“ со Dj Cige, а утревечер Ladies & Gentlemen Dj...

Главната интернационална вечер на Струмичкиот карневал годинава ќе се одржи на 1 март во Сабота, на која се очекува да учествуваат околу 3000 маскирани...

Струмин гроб е средновековен гроб, кој се наоѓа на околу 3 километри западно од градот Струмица, во близина на селото Баница. Гробот има мавзолеен...

За сите кои ја немаат погледнато претставата „Не чукај блиску до срцето“ ќе можат да го сторат тоа во Среда во 20 часот. Современ македонски...

Жива свирка со Александра Јанева и Аларм во Сабота на 1-ви февруари  во QUE PASA. Уживајте со победничката на Макфест. https://www.youtube.com/watch?v=9aUVDkQWJts

  Локалитетот познат како Римска терма претставува всушност доцноримско термоминерално лекувалиште (Balneum) кое е подигнато во III и IV век. Тој се наоѓа на околу...

Габровските водопади се наоѓаат веднаш над селото Габрово, во пазувите на планината Беласица. Станува збор за три помали водопади, високи од 4 до 8...