Home Инфоград

Инфоград

Во организација на Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата од општина Струмица и Секторот за сообраќај при СВР Струмица, во соработка со...

Заради закажани технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, од „ЕВН Македонија“ известуваат дека  на ден 22.12.2017 година (петок), без електрична енергија ќе останат од...

Општина Струмица реши долгогодишен проблем на граѓаните во населбата Струма. Се проби и асфалтираше нова улица во должина од двеста метри. Оваа улица досега...

Во рамките на Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција на младите во образованието, во кој општина Струмица е вклучена како пилот општина со четири...

Хуманитарната акцијата ке биде на 23 декември од 13:00 до 16:00 часот на Градскиот Плоштад во Струмица. Секој ќе може да донира играчка и...

Општина Струмица од утре започнува со санација на потпорниот ѕид на улицата „Првомајска“. Поради изведување на градежните активности ги известува граѓаните кои живеат на...

Согласно Програмата за улици и патишта на општина Струмица, извршено е асфалтирање на новиот крак од улицата „Ѓуро Салај“ во должина од 220 метри...

Во вчерашното продолжение на Еко акцијата беа собрани вкупно 110 метри кубни разновиден отпад. Ова количество отпад беше собрано од улиците „Бетовенова“, „Славчо Стојменски“,...

Општина Струмица ги повикува граѓаните од месноста Софилар кои имаат имот во овој дел од градот на заедничка средба со претставниците на надлежните служби...

Во последните денови на неколку локации во градот забележана е појава на труење на кучиња. Општина Струмица најостро ја осудува оваа нехумана постапка и...