Home Инфоград

Инфоград

По снежните врнежи кои ја зафатија општина Струмица, екипите на јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ се на терен и вршат континуирано чистење на...

Општина Струмица од даноци и такси во 2017 година остварила вкупен приход од 73.869.675,00 денари, што споредено со претходната година, односно 2016, е за...

Согласно Програмата за изградба и реконструкција на локални патишта и улици на општина Струмица, денеска се врши бетонирање на улицата која што се наоѓа...

Врз основа на член 50 од Законот за локалната самоуправа („Службен весник на Република Македонија“ бр. 5/02) и член 39 од Статутот на општина...

По повод Стара нова година, вработените во општина Струмица ја испочитуваа традицијата на кршење лепче со паричка. Во одделението за административна поддршка на градоначалникот,...

Од здружението „Animal Lovers“ бараат вклучување на волонтери во здружението. Ви го пренесуваме во целост Ние, постојните членови на здружението „Animal Lovers“, Ве покануваме да станете...

Драги мои сограѓани – почитувани Христијани, Една народна поговорка вели: „Кај и да си, за Бадник и Божик  дома да си“.  Се надевам дека ова...

Традиционалниот Новогодишен-Божиќен концерт годинава струмичани ќе можат да го погледнат во два термини на 4 јануари (Четврток), во Центарот за култура „Антон Панов“. Поради...

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, синоќа беше со членовите на Центарот за поддршка на лица со интелектуална попреченост „ПОРАКА“ на традиционалната забава организирана...

Во акцијата која се спроведе од шести до 24 декември беа опфатени улиците, јавните површини во три реони во градот  и дивите депонии, а...