Почетна УраКултура

Ѓеорѓи Кончалиев со најдобра карневалска фотографија

Групната изложба на карневалски фотографии во организација на здружението „Евро – визија“  синоќа го најави карневалското „лудило“ од маски.

Жирито во состав Ниче Василев, Митко Гогов и Ацо Манински,  наградата за најдобра фотографија од здружението „Евро-визија“ му  ја додели на Ѓеорги Кончалиев, а наградата од организациониот одбор на струмичкиот карневал ја доби фоторепортерот од Скопје, Маја Златевска.

На конкурсот пристигнале околу 150 фотографи од 15-тина автори изјавија од жири комисијата.