Почетна Струмички маабет

Две струмичанки си праат маабет

Денеска после долго време налетах на маабет содржински меѓу две жени. За жал маката ги беше натерала на таков маабет, ама тва ни е реалноста. Маабето беше за водата и одеше така:

Прва жена седнана доле: На кидрофор ли си дома?

Втоорта жена стоејќи: А бе на чешма сме, ама па е на рака мори ќере….

Со тажни лицина поздравии се и ојдеа…