Почетна Вести

Кои се најбогатите 10 луѓе во светот?

Меѓу најбогатите на листата има само една жена, но и двајца браќа. Нивното богатство и покрај големата криза постојано расте.  Еве како изгледа листата на топ 10 најбогати:

1. Бил Гејтс – 76,6 милијарди

2.Амансио Ортега – 67,1 милијарди

3. Ворен Бафет – 59,9 милијарди

4. Џеф Безос – 50,4 милијарди

5. Kaрлос Слим – 48,7 милијарди

6. Лери Елисон – 43 милијарди

7. Марк Закерберг – 41,6 милијарди

8. Чарлс Кох – 39,7 милијарди

9. Дејвид Кох – 39,7 милијарди

10. Лилиен Бетенкорт – 36,5 милијарди