Почетна Шаренило

На децата им дала вокмен и касета, тие не знаат што треба да направат: „Каква е оваа технологија?“

И додека повеќето добро се сеќаваме на аудио касетите и дискетите за компјутери, за денешните деца тоа се навистина непознати поими.

Постои голема можност вашето дете никогаш да не видело аудио касета.

Лена Хајд, мајка на две деца, одлучила на своите деца да им даде вокмен и да види како ќе се снајдат.

Децата видно биле збунети од она што го гледаат, а посебно од толку старата технологија со која израснаа многу генерации.